Zoeken

Marokko: strengere eisen voor import vanuit Spanje

1 april 2021 - 14:50 - Marokko

©

In Marokko worden vanaf 17 juni 2021 nieuwe eisen voor geïmporteerde goederen vanuit Spanje van kracht. Vorig jaar heeft de Marokkaanse overheid het nalevingscontroleprogramma VOC goedgekeurd waardoor de kwaliteitseisen voor producten uit Spanje verder zijn aangescherpt.

Op dit moment hebben Spaanse exporteurs al certificaten nodig om hun producten naar Marokko te mogen verschepen. Volgens het nieuwe programma zullen voor sommige van deze producten de eisen worden uitgebreid en zijn er artikelen toegevoegd aan de bestaande lijst.

De handel met Marokko blijft belangrijk voor de Spaanse economie. Volgens de Spaanse handelsorganisatie ICEX loopt 56% van de export van Spanje naar Afrika via Marokko. Door het nieuwe nalevingscontroleprogramma (VOC) moet de kwaliteit van geïmporteerde goederen in Marokko worden gewaarborgd.

Onder de regels van het programma vallen vooral industriële producten zoals huishoudelijke apparaten, elektrische of chemische materialen, kunststoffen, constructiematerialen, kinderspeelgoed, meubels en auto-onderdelen. Onlangs heeft het ministerie van Industrie, Handel, Groene Economie en Digitaal, kwaliteitseisen voor schoenen, kleding en verschillende soorten buizen toegevoegd aan het programma.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team