Zoeken

Marokko stemt tegen Rusland bij de Verenigde Naties

15 oktober 2022 - 20:00 - Wereld

©

Op de speciale zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties van woensdag, werd de resolutie waarin de annexatie van Oekraïense regio’s door Rusland wordt veroordeeld, aangenomen door 143 landen, waaronder Marokko.

De ontwerp-resolutie, onder de titel "De territoriale integriteit van Oekraïne: handhaving van de beginselen van het Handvest van de Verenigde Naties", was bedoeld om de referenda te veroordelen die voorafgingen aan de door Moskou afgekondigde annexatie van Lugansk, Donetsk, Kherson en Zaporijia.

Lees ook: Rusland: Marokko handhaaft standpunt bij VN

Marokko sloot zich aan bij de meerderheid van de leden en stemde voor de resolutie. Vijf landen (Wit-Rusland, Rusland, Syrië, Nicaragua en de Democratische Volksrepubliek Korea) stemden tegen, terwijl 35 landen zich van stemming onthielden, zo meldt de website van de Verenigde Naties.

Lees ook: Marokko niet op lijst "onvriendelijke" staten van Rusland

Bijgevolg hebben de Algemene Vergadering de Verenigde Naties en internationale organisaties opgeroepen de door Rusland aangekondigde grenswijzigingen niet te erkennen en Moskou verzocht zijn besluiten "onmiddellijk en onvoorwaardelijk" terug te draaien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team