Zoeken

Marokko: standpunt CNDH over seks buiten huwelijk

19 december 2021 - 16:20 - Marokko

©

Amina Bouayach, voorzitster van de Nationale Raad voor de Mensenrechten (CNDH), spreekt zich uit tegen de strafbaarstelling van buitenechtelijke seksuele relaties. Zij gelooft dat een gevangenisstraf niet de oplossing kan zijn voor vrijwillige seks.

"Zullen we de kwestie van individuele vrijheid beantwoorden met gevangenis? Ik denk het niet, want veel mannen zouden vandaag in de gevangenis zitten," verklaarde Amina Bouayach op een conferentie die afgelopen maandag in Tanger werd georganiseerd. Volgens haar zijn "individuele vrijheden en vrijheden onafscheidelijk met elkaar verbonden".

Lees ook: Marokko: hoteleigenaren pleiten voor legalisering relaties buiten het huwelijk

In Marokko worden degenen die zich schuldig maken aan "seksuele betrekkingen buiten het huwelijk" of "overspel" gestraft volgens het wetboek van strafrecht. Verscheidene verenigingen en mensenrechtenactivisten vechten deze "vrijheidsvernietigende" wetten aan. Een collectief van 490 Marokkaanse vogelvrij verklaarden roept daarom op tot de intrekking van verschillende wetsartikelen.

Lees ook: Marokkanen sterk verdeeld over relaties buiten het huwelijk

Voor de voorzitster van de CNDH is de kwestie verontrustend en moet het besproken worden. "Jongeren willen meer vrijheid. De mensen willen zich ontspannen, ook de jongeren. De kwestie van de individuele vrijheid is een kernpunt. Wij moeten deze kwestie bespreken in een participatieve benadering, zoals vele andere kwesties in Marokko. "Als we dat niet doen, zullen we niet weerspiegelen wat het publiek denkt", betoogt Amina Bouayach.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team