Zoeken

Nog geen boot tussen Nador, Al Hoceima en Spanje

13 april 2022 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Twee jaar lang waren de scheepvaartverbindingen tussen Spanje en Marokko opgeschort. Sinds dinsdag varen er echter weer veerboten op de route Algeciras-Tangier.

Nadat Pedro Sanchez zijn steun had betuigd aan het Marokkaanse plan voor autonomie van de Sahara, heeft hij een bezoek gebracht aan Rabat. Dat bezoek was bevorderlijk voor de hervatting van de zeeverbindingen, die sinds maart 2020 waren opgeschort vanwege de gezondheidscrisis en later door de politieke crisis tussen de twee landen.

Lees ook: Haven Tanger klaar om wereld-Marokkanen te ontvangen

Voorlopig worden enkel de verbindingen tussen Algeciras, Tarifa en Tanger hervat, zo meldt Melilla Hoy. Reizigers zonder voertuig mochten dinsdag om 9.00 uur de veerboot van Algeciras en Tarifa naar Tanger nemen, zo heeft de havenautoriteit van de baai van Algeciras (APBA) in een verklaring bekendgemaakt. Passagiers met een voertuig zullen moeten wachten tot maandag 18 april.

Elke reiziger moet zijn vaccinatiebewijs of een PCR-test die 72 uur voor de reis is uitgevoerd, kunnen voorleggen, aldus de APBA, die eraan toevoegt dat de scheepvaartlijn Algeciras-Ceuta operationeel zal blijven voor passagiers en voertuigen.

Lees ook: Dit zijn de vereisten om via Spanje met de boot naar Marokko te reizen

De zeeroutes tussen Almeria en Nador en Motril en Nador mogen nog niet hervat worden. De lijnen naar Malaga, Almeria en Motril zijn wel open voor passagiers en voertuigen. De landgrenzen met Marokko in Ceuta en Melilla zijn nog steeds gesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team