Zoeken

Marokko bouwt snelweg Guercif-Nador

17 juni 2023 - 12:30 - Marokko

©

In Marokko worden nieuwe snelwegprojecten gepland en uitgevoerd. De bestaande snelwegen worden ook niet vergeten, aangezien er verbeteringen worden aangebracht om de verkeersdoorstroming te bevorderen.

Onder deze projecten is de uitbreiding van de snelweg Casablanca-Berrechid en de omleidingsroute die de haven Nador West Med verbindt met de internationale luchthaven Nador-Al Aroui. De werkzaamheden aan de weggedeeltes 2 en 3 zijn al voor meer dan 40% voltooid, volgens Anouar Benazzouz, algemeen directeur van de Nationale Maatschappij voor Snelwegen van Marokko (ADM). Hij kondigt in een gesprek met l’Economiste aan dat de start van deze werkzaamheden op handen is en vier jaar zal duren, met een geplande voltooiing in 2026.

Lees ook: Minister geeft overzicht nieuwe wegen en snelwegen in Marokko

Daarnaast is de bouw van de snelweg Guercif-Nador, met een investering van ruim 2 miljard dirham, goedgekeurd. Dit project is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de regio, verbetert de transportinfrastructuur en vergemakkelijkt reizen vanuit het noorden en oosten naar het zuiden van het land.

Verder is de nieuwe snelweg tussen Rabat en Casablanca over een afstand van 60 km nog steeds gepland. Het doel is om het verkeer op deze cruciale verkeerscorridor te verlichten, met een geschatte investeringskost van 5 miljard dirham. Het project omvat een directe verbinding tussen de ringweg van Rabat (Tamesna) en de zuidelijke rondweg van Casablanca (Tit Mellil). Het project werd in 2016 aangekondigd om de saturatie van de A1-snelweg op te lossen. Deze continentale snelweg bevat drie grote bruggen over de rivieren Cherrat, Nfifikh en El Maleh.

Lees ook: Minister geeft overzicht nieuwe wegen en snelwegen in Marokko

Deze verschillende projecten moeten volgens planning in 2030 worden voltooid, jaar waarin Marokko hoopt het Wereldkampioenschap voetbal te mogen organiseren, in samenwerking met Spanje en Portugal.

Bladna.nl