Zoeken

Marokko in Afrikaanse top 10 van landen met goedkoop mobiel internet

1 mei 2021 - 16:20 - Economie

©

Volgens een vergelijkend warenonderzoek van de website cable.co.uk is mobiel internet in Marokko zeer voordelig geprijsd. Op de ranglijst van Afrikaanse landen met de laagste prijzen voor mobiele data staat het koninkrijk op de 10e plaats.

Volgens het onderzoek is Afrika het continent met de laagste prijzen voor mobiel internet. In Marokko ligt de gemiddelde prijs van mobiele data op 0,88 dollarcent per gigabyte. Daarmee bezet het koninkrijk de 10e plaats op de ranglijst van Afrikaanse landen.

Van de Maghreb-landen staat Tunesië op de 14e plaats met een prijs van 1,09 dollar per gigabyte en is mobiel internet het goedkoopst in Algerije met een gemiddelde prijs van 0,51 dollarcent per gigabyte. Daarna volgen Somalië (0,60 dollarcent per gigabyte), Ghana (0,66 dollarcent per gigabyte) en Libië (0,74 dollarcent per gigabyte).

Op de totale lijst van 230 landen is Marokko op de 45e plaats geëindigd, vóór Tunesië (59e) en achter Algerije (16e). Israël heeft volgens het onderzoek het goedkoopste mobiele internet met een gemiddelde prijs van 0,05 dollarcent per gigabyte. In Equatoriaal-Guinea wordt gemiddeld het meeste betaald voor mobiele data met 49,76 dollar per gigabyte.

Bladna.nl