Zoeken

Marokko sluit 200 moskeeën per jaar

18 januari 2020 - 18:50 - Marokko

©

Jaarlijks worden gemiddeld 200 moskeeën in Marokko gesloten om te worden gerenoveerd. Dat vertelde minister Ahmed Toufiq van Islamitische zaken eerder deze week in het parlement.

De bewindsman antwoordde op een vraag over "de noodzaak om moskeeën die op instorten staan te renoveren" van de Istiqlal fractie, dat het besluit om moskeeën te sluiten werd genomen na inspectiebezoeken van de walis en gouverneurs als onderdeel van de Dahir n° 121-14-1 (25 Ramadan 1435).

Marokko telt ruim 52.400 moskeeën die samen 8,5 miljoen m² beslaan. Het onderhoud en de renovatie van deze gebouwen vergen een consequent budget. In sommige gevallen moeten moskeeën ook helemaal worden afgebroken en herbouwd.

Om deze werken te kunnen verrichten vraagt de afdeling Islamitische zaken een extra financiële steun van een miljard dirham voor de periode 2020-2022.

Volgens Ahmed Toufiq zal zijn afdeling dit jaar al verplicht zijn om de bouw van nieuwe moskeeën, administratieve en culturele ruimten en scholen voor traditioneel onderwijs te annuleren, als zijn verzoek geen positief antwoord krijgt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team