Zoeken

Marokko sluit definitief grenzen met Sebta en Melilla

2 juni 2020 - 18:20 - Marokko

©

Marokko heeft besloten om de smokkel van goederen uit Sebta en Melilla definitief te verbieden. De grenzen naar de twee enclaves in het noorden van Marokko blijven definitief gesloten voor "hamalas" (dragers).

El Español bericht dat in Sebta de doorgang van voetgangers en auto’s enkel via de grensovergang Tarajal 1 zal kunnen. De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten om de overgang Tarajal 2 definitief te sluiten en de controle van mensen in Bni Nsar en Ferkhana te automatiseren.

Dankzij de "slimme grenzen" zal Marokko vanaf nu enkel nog goederen binnen laten via de Marokkaanse havens. Voorlopig werd ook geen overeenkomst gevonden met de autoriteiten in de enclaves met betrekking tot de doorgang van toeristen.

Mensen uit Nador die tot maart dit jaar met hun Marokkaanse identiteitskaart Melilla binnen mochten, zullen na de heropening van de grenzen een paspoort moeten tonen aan de Marokkaanse politie.

Marokko sluit ook niet uit om de grensposten naar Sebta en Melilla volledig te sluiten, ook voor toeristen en wereld-Marokkanen, als Madrid gevolg geeft aan het verzoek van de autoriteiten van de enclaves om ze in het Schengengebied te integreren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team