Zoeken

Marokko sluit grenzen Sebta en Melilla voor goederensmokkel

6 december 2019 - 16:20 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten zouden de grensovergangen naar Sebta en Melilla definitief hebben gesloten voor goederensmokkelaar. Dat is althans wat Spaanse media berichten.

Het besluit zou zijn genomen vanwege het groot verlies dat de smokkel vanuit de Spaanse enclaves voor Marokko betekent. Probleem is dat duizenden gezinnen in het noorden van het land van deze activiteit leven. De sluiting van de grenzen zou ook ernstige gevolgen hebben op de economie in de twee enclaves.

Een Marokkaanse verantwoordelijke heeft de informatie ontkend maar toch zijn de grensovergangen al meerdere weken gesloten en laten de Marokkaanse autoriteiten geen goederendragers door.

El Confidencial vernam van de voorzitter van de Vereniging van inwoners van Sebta dat "meerdere redenen Marokko hebben gedwongen om de doorgang van goederen te verbieden bij de overgangen naar Sebta en Melilla".

Volgens de directeur van de Marokkaanse douane vertegenwoordigt de smokkel van goederen vanuit Sebta elk jaar een verlies van 730 miljoen euro voor Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team