Zoeken

Marokko wil Saoedische opposant uitleveren aan Saoedi-Arabië

1 maart 2021 - 10:40 - Gemeenschap

©

Usama Al-Husaini, een man met de Australische en de Saudische nationaliteit, is op verzoek van Riyad in Marokko aangehouden voor zijn vermeende betrokkenheid bij het organiseren van "politieke oppositie-activiteiten" tegen de Wahabitische regering. Hij wordt uitgeleverd aan Saoedi-Arabië.

Usama Al-Husaini wordt omschreven als "een eminente persoonlijkheid, een zakenman, een geleerde van de Koran en een voormalig hoogleraar aan de Koning Abdulaziz Universiteit in Jeddah". Het platform voor gewetensgevangenen ’Prisoners of conscience’, laat weten dat zijn arrestatie volgt op een correspondentie van 11 februari 2021, gericht aan het Openbaar Ministerie in Marokko.

Al-Husaini reisde onlangs naar Groot-Brittannië met zijn Australische paspoort. Volgens hoge ambtenaren in zijn land van herkomst nam hij deel aan de organisatie van "politieke oppositie-activiteiten" tegen de Wahabitische regering. "Wij bevestigen dat de Marokkaanse autoriteiten Usama Al-Husaini op 3 maart voor het gerecht zullen brengen en daarna zal hij hoogstwaarschijnlijk naar Saoedi-Arabië worden overgebracht, waar hij hoogstwaarschijnlijk geëxecuteerd zal worden ofwel voor lange tijd zal worden opgesloten," meldt het platform op Twitter.

Bij zijn aankomst in Marokko werd Usama Al-Husaini aangehouden en gevangen genomen. Pogingen van de Australische ambassade om zijn vrijlating te bewerkstelligen hebben niets opgeleverd. Hij zal waarschijnlijk in de komende dagen worden uitgeleverd aan Saoedi-Arabië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team