Zoeken

Marokko zet Saoedi-Arabië op B-lijst

16 juni 2021 - 18:20 - Gemeenschap

©

Saoedi-Arabië staat niet langer op de A-lijst. Marokko deelt dit land nu in op lijst B. Dit kondigde het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aan via een verklaring.

De aankondiging komt na de hervatting van de vluchten van en naar het koninkrijk op 15 juni met uitzonderlijke vergunningen en legt nieuwe voorwaarden op aan passagiers uit Saoedi-Arabië.

Iedereen die afkomstig is van het Arabisch schiereiland, met uitzondering van Marokkaanse onderdanen die daar verblijven, moet nu een uitzonderlijke vergunning voorleggen die door de consulaire diensten wordt afgegeven. Bovendien moet de PCR-test op het moment van inscheping minder dan 48 uur negatief zijn en moeten reizigers op eigen kosten een gecontroleerde quarantaine van 10 dagen in acht nemen, in hotels die vooraf door de Marokkaanse autoriteiten zijn vastgesteld. Ook moeten ze een controletest ondergaan op de 9e dag van hun verblijf.

Lees ook: Versoepeling reisvoorwaarden voor wereld-Marokkanen uit onveilige landen

Op 6 juni kondigden de Marokkaanse autoriteiten aan dat de vluchten van en naar het koninkrijk op 15 juni met uitzonderlijke vergunningen zouden worden hervat. Dit besluit, dat deel uitmaakt van de geleidelijke versoepeling van de beperkende maatregelen waartoe het koninkrijk het initiatief heeft genomen aan de hand van de epidemiologische controle in het koninkrijk en het succes van de vaccinatiecampagne, aldus een verklaring van Buitenlandse Zaken. Het besluit is ook bedoeld om mensen die naar het buitenland willen reizen of naar Marokko willen terugkeren, inclusief wereld-Marokkanen, toe te staan om dat te doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team