Zoeken

Regio Marrakech getroffen door reeks lichte aardbevingen

8 december 2023 - 23:00 - Marokko

©

De regio Marrakech is opnieuw getroffen door een reeks lichte aardbeving, met schokken die een kracht van maximaal 3,7 op de schaal van Richter bereikten.

Volgens de lokale autoriteiten lag het epicentrum van de belangrijkste aardbeving in de gemeente Ighlil in de provincie Al Haouz, en vond het plaats op donderdag om 12:28 uur.

Lees ook: Fonds voor aardbeving Marokko bereikt 18 miljard dirham

Nacer Jebbour, deskundige van het Nationaal Instituut voor Geofysica, verzekerde dat het normaal is om dergelijke lichte bevingen te registreren na de aardbeving van 8 september. Hij benadrukte dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken en dat dergelijke naschokken nog enkele maanden kunnen aanhouden. "We zouden ons juist zorgen moeten maken als deze naschokken niet plaatsvinden, vooral na de aardbeving die aanzienlijke materiële en menselijke schade veroorzaakte," voegde Jebbour eraan toe.

Lees ook: Marokko "adopteert" kinderen die wees zijn geworden na aardbeving

Op 8 september werd Marokko getroffen door een verwoestende aardbeving die bijna 3000 doden en meer dan 5600 gewonden eiste en enorme materiële schade veroorzaakte in meerdere, voornamelijk landelijke, regio’s.

Bladna.nl