Zoeken

Marokko: regering belooft daling prijs olie

14 februari 2023 - 07:00 - Economie

©

De verlaging van de prijzen voor tafelolie, waar Marokkaanse consumenten al lang om vragen, zal in de komende dagen werkelijkheid worden, volgens minister Ryad Mezzour van Industrie en Handel.

Na een bezoek aan de fabriek Lesieur Cristal in Ain Harrouda, zei de minister van Handel dat de prijzen van eetbare oliën zullen verbeteren "dankzij inspanningen van zowel particuliere ondernemers als van de staat". Hij verzekerde dat olie en andere voedingsproducten in alle regio’s van Marokko beschikbaar zullen blijven en voegde eraan toe dat de regering, met de hulp van de sector, wil dat de prijzen betaalbaar blijven voor consumenten, meldt Hespress.

Lees ook: Marokkanen kunnen olijfolie niet meer betalen

Brahim Laroui, algemeen directeur van Lesieur Cristal, deelt de zorg van minister Ryad Mezzour en merkte op dat alle maatregelen zijn genomen om de beschikbaarheid van voldoende hoeveelheden Lesieur-olie tijdens de Ramadan te garanderen. "Wij doen er alles aan om de lagere grondstoffenprijzen, die de oorzaak waren van de prijsstijgingen in de afgelopen jaren, te weerspiegelen", zei hij. De prijzen zullen spoedig weer normaal worden dankzij voldoende voorraden olie, voegde Laroui eraan toe.

Lees ook: Olijfolie in Marokko: fraude door hoge prijzen

Het bedrijf heeft grote ambities voor het komende jaar. Het is van plan een nieuw logistiek platform te creëren met een capaciteit van 12.000 werkplaatsen. Ook wil Lesieur Cristal zijn productiviteit verbeteren, die in 2022 op 209.490 ton werd geschat, en is van plan om 15% van zijn productie uit te voeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team