Zoeken

Marokko: race tegen de klok om Rayan te redden (video)

4 februari 2022 - 17:40 - Marokko

©

In Marokko zijn reddingswerkers bezig met een reddingsoperatie om de vijfjarige Rayan te redden, die sinds dinsdag vastzit in een diepe put met een diameter van 45 cm na een ongelukkige val. Een echte race tegen de klok.

Bulldozers en zwaar materieel, graafmachines,... Een groep reddingswerkers is bezig met een reddingsoperatie om Rayan te redden, die afgelopen dinsdag in het dorp Ighrane, dat behoort tot de gemeente Tamorot (provincie Chefchaouen), per ongeluk in een put van 32 meter viel terwijl zijn vader deze aan het repareren was. "Het is me gelukt om met het kind te praten. Ik vroeg hem of hij me kon horen en hij antwoordde. Ik wachtte een minuut en zag dat hij zuurstof was gaan gebruiken", zei reddingswerker Imad Fahmy.

Lees ook: Kleine Rayan (5) vast in 32 meter diepe put in Marokko (video)

Hulpverleners konden niet rechtstreeks afdalen in de schacht omdat "de diameter niet groter is dan 45 centimeter", vertelde Abdelhabi Temrani, hoofd van de reddingsoperatie, aan de staatsomroep Al Aoula. Ook overwogen de reddingswerkers "de diameter van de put te vergroten, maar dit was niet mogelijk vanwege de aard van de bodem, die tot een aardverschuiving zou kunnen leiden", aldus een woordvoerder van de reddingsdienst. Het risico op een aardverschuiving zou volgens topografen te groot zijn geweest.

Lees ook: Marokkaanse peuter overlijdt na val in sloot in Spanje

Reddingswerkers besloten om rond de put te graven om het kind te redden. Zij zijn er reeds in geslaagd een diepte van 27 meter te bereiken en hopen spoedig 32 meter te bereiken alvorens zij een horizontale doorbraak van 3 meter kunnen maken en de jongen kunnen redden.

Bladna.nl