Zoeken

Marokko: daling prijs schapen Eid ul-Adha

30 juni 2020 - 13:20 - Economie

©

In Marokko zijn voor Eid ul-Adha net zoals vorig jaar 8,5 miljoen dieren beschikbaar. Dat bericht de Federatie van rood vlees (FIVIAR).

De organisatie verwacht tevens dat de prijs van schapen voor Eid ul-Adha 2020 met 10 procent zal dalen vergeleken met vorig jaar.

Medias24 vernam ook van de Nationale veevereniging ANOC dat de telling van de dieren voor het feest nog niet afgelopen is. De 250 technici van de vereniging registreerden tot nu toe 3,2 miljoen dieren.

Ook de voedsel- en warenautoriteit ONSSA werkt aan de registratie van de dieren en stelt dat tot afgelopen vrijdag 6 miljoen schapen en geiten werden geregistreerd.

Volgens ANOC heeft de commissie die de prijzen voor Eid ul-Fitr moet vastleggen, nog geen besluit genomen. Zelfs veehouders die onder contract staan met supermarktketens zoals Marjane, hebben de prijzen nog niet besproken.

Vorig jaar kostte het dier voor het Offerfeest tussen 47 en 52 dirham/kilo. Doordat de koopkracht van de meeste huishoudens is gedaald vanwege de coronacrisis, willen de drie organisaties een 10 procent daling van de prijzen opleggen. De verkoop van de schapen gaat tien dagen voor het feest van start.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team