Zoeken

Marokko gereed voor Eid ul-Adha?

16 juli 2020 - 20:50 - Marokko

©

Eid ul-Adha valt dit jaar midden in een wereldwijde gezondheidscrisis. In Marokko werken de ministeries van Binnenlandse zaken en Landbouw nauw samen om het feest veilig te laten verlopen.

In een gezamenlijke verklaring berichten de twee afdelingen over "preventieve gezondheidsmaatregelen die slagers op de dag van het feest moeten naleven, evenals organisatorische maatregelen voor veemarkten".

Zo worden "tijdelijke markten geopend" en wordt de controle op het vervoer van vee in heel het land versterkt. In samenwerking met de gemeenten en beroepsorganisaties zal ook streng toezicht worden gehouden op de naleving van de sanitaire maatregelen tijdens het slachten van de dieren.

De voedsel- en warenautoriteit ONSSA heeft tot 9 juli 7,2 miljoen dieren geregistreerd die voor het feest mogen worden verkocht. Dit aantal zal voor Eid ul-Adha 8,5 miljoen bereiken. Het ministerie van Landbouw schat de vraag op 5,4 miljoen dieren.

Veehouders oordelen echter dat dit cijfer overdreven is. Veel huishoudens zullen dit jaar om financiële redenen geen schaap kopen. De vraag zal volgens hen sterk dalen. De prijs daarentegen niet. De droogte heeft gevolgen gehad op de prijs van voedsel voor het vee, waardoor schapen en geiten voor Eid ul-Fitr duurder zullen zijn. Een klein schaap zal tussen 1500 en 3000 dirham kosten, naargelang de leeftijd, kwaliteit en ras.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team