Zoeken

Marokko: ouders verzinnen ontvoering dochter om relatie met vriendje te stoppen

9 juli 2021 - 20:20 - Gemeenschap

©

De ouders van een veertienjarig meisje hebben op donderdag 1 juli 2021 bij de Koninklijke Gendarmerie van Midar, Driouch, Taza en Al Hoceima, aangifte gedaan van de ontvoering van hun dochter. Uit het onderzoek bleek dat de ontvoering in scène was gezet door de ouders van het meisje, die niet wilden dat hun dochter een relatie zou hebben met de vermeende ontvoerder.

De ouders van het meisje meldden zich in paniek bij de gendarmerie van Iferni, gelegen in een landelijke gemeente van de provincie Driouch, om de ontvoering van hun dochter aan te geven. Volgens het relaas van de twee klagers werd hun veertienjarige dochter voor hun ogen ontvoerd door twee jonge mannen in een voertuig. Onmiddellijk werd er een coördinatie tot stand gebracht tussen de Koninklijke Gendarmerie van Midar, Driouch, Taza en Al Hoceima, meldt Aujourd’hui Le Maroc.

De politie vernam kort daarop dat het vermiste meisje vaak was gezien in het gezelschap van een jongeman. De procedure wil dat in dit soort gevallen aan laatstgenoemde een dagvaarding wordt gezonden. Daarin werd hij uitgenodigd om zich ’s morgens aan te melden voor een zaak die hem betrof. Terwijl hij zich tijdens zijn verhoor verdedigde, keerde het tienermeisje terug naar huis, waar zij op haar beurt een dagvaarding aantrof.

In het bijzijn van haar ouders vertelde het minderjarige meisje aan de politie dat ze nooit ontvoerd was geweest. Ze verklaarde dat ze de nacht met haar vriend had doorgebracht en dat ze vrijwillig in het voertuig was gestapt. Haar vriend, een twintiger, bevestigde de feiten en verklaarde dat de auto waarin hij naar haar huis reed, toebehoorde aan één van zijn vrienden. De politie dagvaardde ook deze vriend en kwam tot de vaststelling dat de papieren van zijn voertuig vervalst waren.

Uit het onderzoek blijkt nu dat de ouders van het meisje op de hoogte waren van de liefdesrelatie tussen hun dochter en de jongeman en dat zij de ontvoering hebben verzonnen. De ouders worden momenteel vervolgd wegens het afleggen van valse verklaringen, terwijl de jongeman in voorlopige hechtenis is genomen wegens ontucht met een minderjarig meisje en zijn vriend wegens medeplichtigheid en valsheid in geschrifte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team