Zoeken

Fez: gynaecoloog riskeert gevangenisstraf voor abortus

14 oktober 2021 - 17:00 - Marokko

©

De regionale brigade van de gerechtelijke politie van Fez stelde dinsdag een onderzoek in naar zeven personen die betrokken zouden zijn bij een abortuszaak. In Marokko is abortus illegaal en staan er zware straffen op.

Het gaat om een gynaecoloog, twee assistentes van een privékliniek, een tussenpersoon, een jongeman, een minderjarig meisje van 17 jaar en haar zus. Ze riskeren strenge straffen als het onderzoek uitloopt op de vaststelling dat zij betrokken waren bij de praktijk van abortus, valsheid in geschrifte, ontvoering van een minderjarige en aanranding.

Lees ook: Marokko: vrouw dood na gedwongen abortus in bordeel

In een verklaring schrijft het de nationale veiligheidsdienst DGSN dat de verdachten op heterdaad werden betrapt in de kliniek van de gynaecoloog, waar de minderjarige een abortus moest plegen. Het meisje werd het slachtoffer van ontvoering en aanranding met een zwangerschap tot gevolg.

Het vooronderzoek heeft geleid tot de arrestatie van de arts en twee secretaresses die in zijn kantoor werkten en tot de inbeslagneming van een reeks medische dossiers van vrouwen die eerder een illegale abortus ondergingen, alsmede tot de arrestatie van een tussenpersoon en de jongeman die verantwoordelijk is voor de aanranding en ontvoering van de minderjarige.

Lees ook: Marokko: abortuspillen zijn populair op internet

Alle arrestanten, met uitzondering van het minderjarige meisje, werden in hechtenis geplaatst met het oog op het onderzoek dat onder toezicht van het bevoegde parket werd ingesteld om de mate van betrokkenheid van elk van hen vast te stellen.

Bladna.nl