Zoeken

Marokko: oude vrouw verkoopt 4 hectare grond voor 200 dirham aan oplichter

9 oktober 2019 - 19:40 - Marokko

©

Een 87-jarige vrouw heeft in Marokko aangifte gedaan tegen meerdere mensen waaronder een advocaat, voor fraude en oplichting. De oude vrouw tekende zonder het te weten een verkoopakte met betrekking tot 4 hectare grond voor 200 dirham.

De zaak dateert van november 2016. De oude vrouw werd toen door de oplichters naar Tiouzgha, ten zuiden van Sidi Ifni, gebracht. Ze zouden ervoor zorgen dat ze een financiële hulp van de staat zou ontvangen.

Maar de vrouw werd in werkelijkheid naar een corrupte advocaat gebracht die haar documenten liet ondertekenen met betrekking tot de verkoop van 4 hectare grond die ze bezat in ruil voor een totaal bedrag van 200 dirham. De vrouw werd vervolgens naar de gemeentediensten vergezeld om haar handtekening te legaliseren.

Na de hele procedure kreeg de oude vrouw 200 dirham. De oplichters deden haar geloven dat het om de beloofde financiële hulp van de staat ging.

De zaak kwam aan het licht toen een neef van de vrouw het land wilde bewerken voor het volgend landbouwseizoen. Hij werd toen door de nieuwe eigenaar weggejaagd.

Het slachtoffer keerde met haar neef terug naar Tiouzgha en ontdekte dat haar stuk grond was doorverkocht voor 80.000 dirham. Ze deed aangifte van oplichting en fraude bij de procureur des konings bij de rechtbank van eerste aanleg in Tiznit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team