Zoeken

Algerijnse fans gearresteerd voor vieren overwinning van Marokko

14 december 2022 - 15:00 - Sport

©

Omdat ze de overwinning van de Atlas Leeuwen op het WK 2022 in Qatar vierden, werden verschillende Algerijnse fans gearresteerd en in hechtenis genomen. Marokko bereikte als eerste land in Afrika en de Arabische wereld de halve finale van een WK.

In Algerije wordt het succes van Marokko op het WK niet bepaald met enthousiasme gevierd. Agenten in burger en in uniform zijn uitgezonden "om elke massale bijeenkomst in de straten van Algiers te controleren en te voorkomen".

Lees ook: Algerijnse tv-directeur ontslagen na uitzenden beelden Atlas Leeuwen

Er werden na de kwalificatie van Marokko voor de halve finale een tiental arrestaties verricht in verschillende volkswijken van Algiers. Vooral in cafés en restaurants waren grote mensenmassa’s bijeengekomen ter gelegenheid van de wedstrijden van het Marokkaans elftal, meldt Maghreb-Intelligence.

Lees ook: WK 2022: Marokkaanse overwinningen geboycot in Algerije

Deze Algerijnse fans van de Atlas Leeuwen zijn na hun arrestatie verhoord. Zij zouden ervan zijn beschuldigd te genieten van de prestaties van Marokko, dat als een vijandig land wordt beschouwd. In 2021 verbrak Algerije de betrekkingen met Marokko. Na verhoor werden de gearresteerde fans vrijgelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team