Zoeken

Hafid Derradji bekritiseert Djamel Belmadi na nederlaag van Algerije tegen Marokko

15 mei 2023 - 16:00 - Sport

©

Arezki Remmane, coach van het Algerijnse U17-team, ligt onder vuur na de zware nederlaag (3-0) van zijn spelers tegen Marokko in de kwartfinale van de Afrika Cup U17. De Algerijnse journalist van beIN Sports, Hafid Derradji, heeft van de situatie gebruik gemaakt om de Algerijnse voetbalfederatie (FAF) en bondscoach Djamel Belmadi aan te vallen, omdat ze er niet in slaagden het Algerijns elftal voor het WK-2022 te kwalificeren.

Hafid Derradji heeft hard uitgehaald naar de leiders van de Algerijnse voetbalfederatie en de coach van het nationale team, die volgens hem onverschillig zijn gebleven tegenover de online lynchpartij waar de coach van het U17-team, Arezki Remmane, het slachtoffer van is, en die hij verantwoordelijk houdt voor de huidige situatie van het Algerijnse voetbal.

Lees ook: "Marokko-bashing": Hafid Derradji onder vuur

"Het is niet mogelijk om de spelers of de coaches de schuld te geven wanneer er drie verschillende federatievoorzitters zijn geweest in drie jaar tijd, en wanneer de bondscoach zich mengt in de keuze van de voorzitter van de FAF," legt hij uit in een gesprek met Algérie Maintenant, zonder Djamel Belmadi bij naam te noemen.

Lees ook: Marokko: oproep tot boycot WK-wedstrijden becommentarieerd door Hafid Derradji

De journalist van beIN Sports hekelt "partijen die invloed hebben uitgeoefend op de leden van de algemene vergadering van de FAF om te stemmen voor een kandidaat (Djahid Zefizef, nvdr) die aan de wens van Djamel Belmadi voldoet". Hij beschuldigt ook de voormalige voorzitter Kheïreddine Zetchi er tevens van verantwoordelijk te zijn voor het falen van de Algerijnse voetbalfederatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team