Zoeken

Marokko wil oorlog met Algerije vermijden

5 november 2021 - 12:00 - Marokko

©

Marokko is niet van plan te reageren op de onophoudelijke aanvallen van Algerije teneinde oorlog in de regio te voorkomen, zei een Marokkaanse bron in reactie op de beschuldigingen van Algiers dat een Marokkaanse aanval drie van zijn onderdanen heeft gedood.

"Algerije wil misschien oorlog maar Marokko wil dat niet. Marokko zal zich nooit laten meesleuren in een spiraal van geweld en regionale destabilisatie," vertelt een Marokkaanse bron aan AFP. Hij betreurt de "ongegronde beschuldigingen" van Algerije tegenover Marokko met betrekking tot de dood van drie Algerijnse vrachtwagenchauffeurs in een vermeende Marokkaanse drone-aanval.

Lees ook: Polisario verspreidt nep-nieuws over bomaanslag in Smara (video)

"Marokko heeft Algerijnse burgers nooit als doelwit gekozen en zal dat ook nooit doen, ongeacht welke omstandigheden en provocaties", zegt dezelfde bron die anoniem wil blijven. Marokko heeft hierop vooralsnog geen officiële reactie gegeven.

Volgens sommige Algerijnse media werden maandag drie Algerijnse vrachtwagenchauffeurs gedood bij een aanval van de Royal Armed Forces. De Mauritaanse autoriteiten hebben de informatie onmiddellijk ontkend. "Het Directoraat Communicatie en Publieke Relaties, dat onder bevel staat van de Generale Staf van de Strijdkrachten, ontkent dat er zich een aanval heeft voorgedaan op het nationale grondgebied", aldus het Mauritaanse leger in een persbericht.

Lees ook: Abdelmadjid Tebboune bedreigt Marokko

In een officiële verklaring die woensdag werd uitgegeven, beschuldigde de Algerijnse president Marokko van een vermeende aanslag die de dood van drie Algerijnse burgers heeft veroorzaakt, op de weg tussen Nouakchott en Ouargla in het zuiden van Algerije. Dit gebied wordt "uitsluitend gebruikt door militaire voertuigen van Polisario-separatisten. Wij zijn dan ook verbaasd dat de Algerijnse autoriteiten melding maken van de aanwezigheid van een vrachtwagen in dit gebied, gezien het legale karakter ervan en het gebruik voor militaire doeleinden," aldus de Marokkaanse bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team