Zoeken

Grens Marokko-Algerije even open voor uitlevering Algerijnse gevangenen

11 november 2021 - 19:00 - Marokko

©

De Marokkaanse en Algerijnse autoriteiten zijn de tijdelijke heropening van de grensovergang van Zouj Beghal bij Oujda overeengekomen om de uitlevering mogelijk te maken van meerdere Algerijnse gedetineerden.

Hespress bericht dat de twaalf gedetineerden die werden uitgezet, internationaal werden gezocht en in Marokkaanse gevangenissen werden vastgehouden. Dankzij de uitzonderlijke grensopening konden ze aan de Algerijnse autoriteiten worden overgedragen.

Lees ook: Algerije militariseert grens met Marokko

Het hof van Cassatie in Marokko heeft de uitleveringsaanvragen van de Algerijnse autoriteiten goedgekeurd. Onder de gedetineerden bevinden zich elf Algerijnen en één persoon met een Europese nationaliteit. Het besluit van het hof is een nieuw bewijs van de wil van Marokko om de "internationale verdragen tegen grensoverschrijdende georganiseerde misdaad te respecteren" en "uitleveringsprocedures in het kader van de veiligheidsbetrekkingen en justitiële samenwerking met Algerije" voort te zetten, ondanks het "eenzijdig besluit" van het buurland om de diplomatieke betrekkingen te verbreken, schrijft het medium.

Lees ook: Algerije bouwt luchtmachtbasis bij Marokkaanse grens

Via deze actie blijft Marokko trouw aan zijn beleid voor het behoud van de vrede in de regio en de goede betrekkingen met het buurland Algerije, dat van zijn kant de provocaties en oorlogsdreigingen vermenigvuldigt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team