Zoeken

Polisario verspreidt nep-nieuws over bomaanslag in Smara (video)

29 juni 2021 - 10:40 - Marokko

©

Een lokale bron heeft na de uitzending van beelden van explosies die zaterdag zouden hebben plaatsgevonden in de stad Smara in de Marokkaanse Sahara, ontkent dat er sprake was van een bombardement.

Er zou geen bombardement hebben plaatsgevonden in de stad Smara die in de Marokkaanse Sahara ligt, meldt een lokale bron. Op het internet verschenen afgelopen zaterdag beelden van explosies in de buurt van de stad.

Lees ook: Marokkaans leger vernietigt voertuig Polisario

De video werd uitgezonden door de media-kanalen van het Polisario-front. Er werd gemeld dat er op zaterdag 26 juni een bomaanslag zou hebben plaatsgevonden in de stad Smara. Echter ontkent een betrouwbare lokale bron de gebeurtenissen. De beelden werden afgelopen weekend wijdverspreid. Het zou gaan om de ’vernietiging van oude antitankmijnen’ door het Marokkaanse leger onder toezicht van de VN-troepen van de Minurso-missie.

Vorig jaar hield het Marokkaanse leger FAR een militaire actie in de grensstad Guerguerat dat bij de grens met Mauritanië ligt. Aanhangers van de Polisario blokkeerden toen de doorgang voor wegverkeer. Sindsdien zijn er spanningen tussen de separatistenbeweging en Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team