Zoeken

Marokko wil een onafhankelijke en soevereine Palestijnse staat

18 mei 2021 - 10:40 - Marokko

©

De Marokkaanse premier Saaddedine El Othmani heeft in een telefoongesprek met de politieke leider van de Palestijnse beweging Hamas, Ismaël Haniyeh, gesproken over de Palestijnse kwestie en Al-Quds Acharif.

Tijdens het gesprek met Haniyeh herhaalde El Othmani dat Marokko zich inzet voor een onafhankelijke en soevereine Palestijnse staat met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. Dit staat in een verklaring van de Marokkaanse regering over de inhoud van het telefoongesprek.

Het was de Hamas-leider die het initiatief nam voor het telefoongesprek. El Othmani sprak ook de Marokkaanse steun uit voor inter-Palestijnse onderhandelingsinspanningen. De premier verklaarde dat alle daden die de juridische status van de Al-Aqsa-moskee en Oost-Jeruzalem schenden, categorisch worden verworpen door Marokko.

De Hamas-leider prees op zijn beurt de standvastigheid van de Marokkaanse stellingname in het conflict tussen Israël en Palestina en de speciale status van Al Quds, die vooral wordt bepaald door Koning Mohammed VI, voorzitter van het Al-Quds-comité.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team