Zoeken

Klacht ingediend tegen Marokkaanse premier El Othmani

24 juni 2021 - 10:40 - Gemeenschap

©

De voorzitter van het Marokkaans netwerk van de Burgerlijke Jongerenalliantie, Abdelouahed Zayat, heeft een klacht ingediend tegen de regeringsleider Saaddeddine El Othmani, die tevens hoofd is van de PJD-partij, wegens het niet naleven van de preventieve coronamaatregelen. Vorige week ontving El Othmani de leider van de Palestijnse beweging Hamas, Ismail Haniyeh, zonder inachtneming van de sociale distantie en de mondkapjesplicht.

De regering blijft aandringen op de naleving van de sanitaire maatregelen, maar de regeringsleider houdt er zelf geen rekening mee. Saaddedine El Othmani ontving vorige week Ismail Haniyeh, het hoofd van het politieke bureau van de Hamas-beweging uit Qatar, een land dat op de B-lijst staat en waarvan de bezoekers een quarantaine van tien dagen in acht moeten nemen. El Othmani had geen respect voor de coronamaatregelen, meldt Hespress.

Lees ook: Gaat Marokko bemiddelen tussen Hamas en Israël?

Beelden van de secretaris-generaal van de PJD, zijn gastheer en andere persoonlijkheden die het bezoek van de Hamas-leider vereeuwigen, werden op sociale media gepubliceerd. Dit wekte de woede op van een aantal Marokkanen. Abdelouahed Zayat, voorzitter van het Marokkaans netwerk van de Burgerlijke Jongerenalliantie, heeft een klacht ingediend tegen de regeringsleider. Hij eiste dat de wet op El Othmani zou worden toegepast om aan te tonen dat "iedereen gelijk is voor de wet". Volgens hem zal dit "het vertrouwen van de Marokkaanse burgers in de wet versterken".

"Persoonlijk kreeg ik een boete van 300 dirham voor het verkeerd dragen van een masker, en vele andere burgers kregen ook een wettelijke boete. De wet moet ook worden toegepast op de regeringsleider die tegelijkertijd secretaris-generaal is van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling", aldus Zayat. Saaddeddine El Othmani "had een voorbeeld moeten stellen voor alle burgers en in het bijzonder voor jongeren, aangezien vooral zij worden beboet voor het niet dragen van een masker," voegde hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team