Zoeken

Marokko-Olympische Spelen: goed nieuws voor Tarik Sektioui

31 mei 2024 - 14:00 - Sport

©

Goed nieuws voor bondscoach Tarik Sektioui van de Marokkaanse olympische ploeg: hij heeft toestemming gekregen van diverse Europese clubs om Marokkaanse spelers op te nemen in de definitieve selectie voor de Olympische Spelen in Parijs.

Tiago Scuro, directeur voetbal bij AS Monaco, liet in een interview met de Franse sportkrant L’Équipe weten dat international Eliesse Ben Seghir mag meedoen aan de Spelen, die van 26 juli tot 11 augustus in Parijs plaatsvinden. De speler moet wel voor aanvang van de Spelen op vakantie gaan, aldus Scuro. "Na afloop van de Spelen is er geen vakantie, want die eindigen pas laat."

Lees ook: Brahim Díaz mist Olympische Spelen met Marokko

Ook Paris Saint-Germain is bereid om rechtsback Achraf Hakimi af te staan voor de Olympische Spelen. De technische staf van de Franse club staat volgens L’Équipe open voor de deelname van enkele spelers aan de Spelen in Parijs. Trainer Luis Enrique gaf in een persconferentie al zijn goedkeuring. "Ik ben geen eigenaar van de spelers, de spelers hebben een contract met de club. Het is duidelijk dat ik, na één keer de Olympische Spelen in mijn land te hebben gewonnen (in 1992 in Barcelona, red.), het vreemd zou vinden om een speler te beletten om eraan deel te nemen", aldus Enrique. "Wat wel zeker is, is dat we elk geval individueel moeten bekijken. Het is moeilijk om het EK (14 juni - 14 juli) en de Olympische Spelen achter elkaar te spelen."

Lees ook: Hakimi mag van coach PSG naar Olympische Spelen met Marokko

De Marokkaanse olympische ploeg is ingedeeld in groep B en neemt het op tegen Argentinië, Oekraïne en Irak. Marokko plaatste zich voor de Spelen van Parijs 2024 door het winnen van het U23-Afrikaans Kampioenschap in 2023, de eerste keer in de geschiedenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team