Zoeken

Olympische Spelen: Marokko worstelt door afwezige spelers

19 juni 2024 - 23:30 - Sport

©

Walid Regragui, bondscoach van de Marokkaanse A-ploeg, en Tarik Sektioui, coach van het Olympisch team, hebben moeite om de definitieve selectie voor de Olympische Spelen, die van 26 juli tot 11 augustus in Parijs plaatsvinden, rond te krijgen.

Met de Olympische Spelen in aantocht ondervinden Walid Regragui en Tarik Sektioui problemen om de beste formatie samen te stellen. Dit komt doordat sommige clubs, zoals in het geval van Real Madrid-ster Brahim Diaz, weigeren om hun spelers af te staan voor de Olympische Spelen, meldt Kooora. Om een oplossing te vinden, hebben de twee bondscoaches de handen ineengeslagen en een alternatief plan opgesteld: het inzetten van spelers uit de Marokkaanse competitie ter vervanging van de afwezige internationals.

Lees ook: Hakimi mag van coach PSG naar Olympische Spelen met Marokko

In een verklaring aan Arriyadia bevestigde Walid Regragui het probleem. Hij liet weten dat hij, met steun van de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), Fouzi Lekjaa, zijn scoutingtrips met Sektioui zal intensiveren om Europese clubs te overtuigen om mee te werken.

Lees ook: Brahim Díaz mist Olympische Spelen met Marokko

De Marokkaanse beloften, ingedeeld in Groep B, nemen het op tegen Argentinië, Oekraïne en Irak. Marokko kwalificeerde zich voor de Spelen van Parijs 2024 door het winnen van de Afrika Cup U23, een primeur voor het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team