Zoeken

Marokko: noodtoestand verlengd tot 31 december

25 november 2021 - 18:30 - Marokko

©

In een vergadering van de ministerraad op donderdag 25 november 2021, heeft premier Aziz Akhannouch samen met zijn collega’s in Rabat besloten om de noodtoestand op het gebied van gezondheid te verlengen tot 31 december. Dit is slecht nieuws voor Marokkanen, die van plan waren van de eindejaarsfeesten te profiteren om zaken te doen.

Het ontwerpdecreet voor verlenging van de noodtoestand op het gebied van de volksgezondheid in het hele land, werd ingediend door de minister van Binnenlandse Zaken. Het werd door de regering besproken en goedgekeurd. Volgens de verklaringen van de regering is het besluit genomen om de doeltreffendheid en de efficiëntie van de maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van de pandemie verder te verzekeren.

Lees ook: Marokko heft belangrijkste coronamaatregelen op

Het ontwerpdecreet machtigt het ministerie van Binnenlandse Zaken om op nationaal niveau, in coördinatie met de wali’s van de regio’s en de gouverneurs van de prefecturen en provincies, alle nodige maatregelen te nemen om de orde op het gebied van de volksgezondheid te handhaven.

Lees ook: Marokko verlengt noodtoestand tot 30 november 2021

De autoriteiten zijn erop gebrand om de winst die geboekt is in de strijd tegen het coronavirus veilig te stellen. Die is er enkel gekomen aan de hand van zware offers op alle niveaus. Marokko bevindt zich nu al een paar weken in de zone met een groene kleurcode, omdat het aantal besmettingsgevallen in het koninkrijk enorm is gedaald. De regering wil dat heel graag zo houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team