Zoeken

Marokko: dit zijn de gevangenissen die door het coronavirus zijn getroffen

1 mei 2020 - 19:20 - Marokko

©

In Marokko werd het coronavirus in slechts drie gevangenissen vastgesteld. Dat blijkt uit de resultaten van de testen waaraan zowel het personeel als de gedetineerden in 53 detentiecentra in het land werden onderworpen.

Volgens een verklaring van de gevangenisafdeling DGAPR is de epidemiologische situatie in Marokkaanse gevangenissen niet zorgwekkend. Enkel in de gevangenissen van Ouarzazate, Ksar El Kebir en Oudaya werden coronavirus besmettingen vastgesteld.

De regio Draa-Tafilalet is het hardst getroffen met 535 coronabesmettingen in gevangenissen. De gevangenis van Ouarzazate voert de lijst aan met 303 besmettingen waarvan 241 gevangenen en 62 personeelsleden.

Op de tweede plaats komt de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima. In de gevangenis Tanger 1 werden vijf mensen positief getest en in de gevangenis van Ksar el Kebir zeven, waarvan twee intussen genezen werden verklaard.

In Oujda, Beni Mellal-Khenifra, Fez-Meknes, Rabat-Salé, Souss-Massa, Laayoune-Sakia El Hamra en Kenitra werden geen coronavirus besmettingen in gevangenissen geconstateerd. Opmerkelijk is dat ook in de regio Casablanca-Settat, dat twaalf gevangenissen heeft en waar het grootst aantal besmettingen werden vastgesteld, geen enkel coronavirusgeval in gevangenissen werd gemeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team