Zoeken

Nederlandse premier Rutte deze week op officieel bezoek in Marokko

19 juni 2023 - 16:53 - Marokko

©

De Nederlandse premier Mark Rutte wordt op woensdag 21 juni in Marokko verwacht voor een officieel bezoek. Het koninkrijk zal de laatste stop zijn van zijn Afrikaanse tournee.

Mark Rutte kondigde dat zelf aan in een bericht op zijn Twitter-account. Marokko zal de laatste halte zijn van een Afrikaanse tour die begon op maandag 19 juni met Namibië, gevolgd door een bezoek aan Zuid-Afrika.

Lees ook: Marokkaanse premier overlegt met Mark Rutte in New York

"De komende dagen bezoek ik Namibië, Zuid-Afrika en Marokko. Landen op een groot en belangrijk continent, met enorm veel energie en potentie. Afrika en Europa hebben elkaar nodig en hebben elkaar veel te bieden. Bijvoorbeeld als het gaat om de klimaattransitie en dan in het bijzonder groene waterstof, het centrale thema van mijn reis.", schreef de Nederlandse premier.

In Rabat zal Mark Rutte gesprekken voeren met zijn Marokkaanse tegenhanger, regeringshoofd Aziz Akhannouch. De twee leiders zullen naar verwachting de versterking van de bilaterale economische relaties, evenals andere kwesties met betrekking tot immigratie en regionale veiligheid bespreken.

Lees ook: Mark Rutte wil naar Marokko voor migratiedeal

Op de agenda staat ook een ontmoeting gepland met verschillende bedrijven met het oog op meer samenwerking op het gebied van groene waterstof. Bij de academische instelling NIMAR zal Mark Rutte studenten ontmoeten en gesprekken hebben over de rol van Marokko in de regio en de samenwerking met Europa. Het bezoek van Rutte zal eindigen met een ontmoeting tussen Marokkaanse en Nederlandse bedrijven alsook verantwoordelijken uit beide landen, met als doel de economische samenwerking tussen de twee landen te intensiveren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team