Zoeken

Marokko en Nederland werken samen aan groene waterstof

21 mei 2024 - 12:00 - Marokko

©

Marokko en Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten op het gebied van hernieuwbare energie en groene waterstof voor de periode 2024-2025. De overeenkomst werd bekrachtigd door de ministers van Energie van beide landen, Leila Benali (Marokko) en Rob Jetten (Nederland).

Het plan omvat concrete stappen om de samenwerking tussen de twee landen te versterken, waaronder:

Lees ook: Groene waterstof: Marokko en Nederland sluiten deal

 Versterking van het partnerschap op beleidsniveau: uitwisseling van kennis en ervaring over strategieën en wetgeving op het gebied van hernieuwbare energie en groene waterstof.
 Stimulering van samenwerking tussen bedrijven: ontwikkeling van gezamenlijke projecten gericht op de energietransitie en de internationale waterstofketen.
 De samenwerking bouwt voort op een intentieverklaring dat een jaar geleden werd ondertekend. De ministers ondertekenden het plan van aanpak tijdens het Global Hydrogen Summit 2024 in Rotterdam.

Lees ook: Marokko wil groene waterstof exporteren naar EU

Marokko en Nederland zetten zich in om koplopers te worden op het gebied van groene waterstof. Beide landen hebben ambitieuze plannen om de productie en het gebruik van groene waterstof te stimuleren. De samenwerking tussen de twee landen kan een belangrijke bijdrage leveren aan de verwezenlijking van deze doelstellingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team