Zoeken

Marokkaanse regering heeft plan om zwerfhonden te bestrijden

1 december 2022 - 11:00 - Marokko

©

Om het probleem van zwerfhonden aan te pakken heeft het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken een strategisch plan opgesteld met een budget van 70.000 dirham. Er zal uitrusting worden aangeschaft om zwerfhonden op te halen en hondsdolheid te bestrijden. Minister Abdelouafi Laftit verklaarde dit in het Parlement.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken nam deze maatregel nadat justitie het verzoek van voormalig minister van Arbeid Abdeslam Seddiki had ingewilligd. Seddiki had de stad Tanger aangeklaagd nadat hij door een zwerfhond was gebeten.

Lees ook: Marokkanen eisen radicale oplossing tegen zwerfhonden

In het parlement benadrukte Abdelouafi Laftit dat zijn ministerie bijzondere aandacht besteedt aan het probleem van zwerf- of hondsdolle honden. Elk jaar worden meer dan 80.000 mensen ingeënt tegen hondsdolheid en het ministerie heeft gemeenten ondersteund bij het opzetten van dierenasielen. Het budget hiervoor bedraagt tot nu toe meer dan 22 miljoen dirham, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Oud-minister verhoord na aanval door zwerfhond in Tanger

De gemeenten ontvangen 14 miljoen dirham financiële steun van het ministerie voor de aankoop van insecticiden ter bestrijding van insecten en ratten. Abdelouafi Laftit herinnerde ook dat dit jaar 40.000 dirham is uitgetrokken voor de aankoop van vaccinatiemateriaal en serum voor de 687 in het koninkrijk verspreide centra voor de bestrijding van hondsdolheid.

Bladna.nl