Zoeken

Marokko ontvangt mobiel radarsysteem Ground Master 400

10 november 2021 - 18:20 - Marokko

©

De Franse groep Thales, die gespecialiseerd is in lucht- en ruimtevaart, defensie, veiligheid en landtransport, heeft in juli zijn honderdste Ground Master 400 radar geleverd aan de Koninklijke Marokkaanse Luchtmacht, overeenkomstig een contract dat in 2019 werd ondertekend met Marokko.

"Als onderdeel van het plan om de bewakings- en lokalisatiemiddelen te ontwikkelen en te vernieuwen om het luchtruim van het koninkrijk te beschermen, hebben de Royal Armed Forces afgelopen juli een Ground Master 400 radar ontvangen van het Europese bedrijf Thales, als onderdeel van een overeenkomst die in 2019 is ondertekend," aldus het forum FAR-Maroc. De radar werd begin 2013 voor het eerst in Marokko in gebruik genomen met de GM403-versie, en heeft bewezen zeer doeltreffend te zijn tijdens missies. De Ground Master 400 is in staat luchtdreigingen tot op een afstand van 500 km te detecteren.

Lees ook: Marokko schaft Amerikaans defensiesysteem aan

Het radarsysteem wordt zeer gewaardeerd om zijn grote mobiliteit, zijn uitzonderlijke betrouwbaarheid en zijn ongeëvenaarde prestaties op het gebied van bewaking en luchtverdediging in de wereld. GM 400 is een volledig digitale, actieve, elektronisch gescande lange afstand luchtverdedigingsysteem, dat 3D-radardetectie biedt van zeer hoge tot zeer lage hoogten.

Lees ook: Marokko: 50 miljard dirham voor het leger

"Met de Ground Master 400 heeft de Koninklijke Marokkaanse Luchtmacht een beslissend voordeel in termen van bescherming van haar grondgebied en het uitvoeren van luchttoezicht," zegt Christophe Salomon, adjunct-algemeen directeur van de groep voor land- en luchtsystemen, in een persbericht. De Thales-groep telt momenteel 81.000 werknemers in 68 landen.

Bladna.nl