Zoeken

Marokko neemt deel aan Miss Universe 2021

29 oktober 2021 - 20:20 - Cultuur

©

Marokko neemt deel aan de 70ᵉ editie van de Miss Universe verkiezing die in Israël zal plaatsvinden. Deze deelname markeert de terugkeer van Marokko in de internationale schoonheidswedstrijd na 43 jaar afwezigheid. De laatste Marokkaanse deelname aan deze wedstrijd dateert van 1978 met Majida Tazi.

"Het Koninkrijk Marokko maakt een gracieuze terugkeer. Een jonge Marokkaanse vrouw zal als ambassadrice worden gekozen om Marokko bij Miss Universe te vertegenwoordigen. Een evenement dat vrouwen van over de hele wereld huldigt en hen de kans geeft hun cultuur en achtergrond te delen. De internationale wedstrijd geeft deelnemers de kans om hun ideeën te uiten en rolmodellen te worden voor toekomstige generaties," schreef Miss Universe Marokko op haar website.

Lees ook: Marokkaanse is mooiste vrouw van Spanje (video)

De wedstrijd vindt plaats op 12 december in Haifa met de deelname van 75 kandidaten uit landen over de hele wereld. De geselecteerde Miss zal de eerst kroon moeten winnen in een nationale wedstrijd, "die Marokkaanse vrouwen eert voor hun schoonheid en intelligentie", aldus dezelfde bron. De winnares van Miss Universe Marokko zal de stem van haar land en haar volk uitdragen, ze moet schoonheid en vrede belichamen en de Marokkaanse waarden en normen weerspiegelen.

Lees ook: Marokkaanse Ilham El Makhfi wint Miss World Arab 2020

Volgens Miss Universe Marokko moeten de kandidaten tussen 18 en 28 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig Marokkaans paspoort.

Bladna.nl