Zoeken

Marokkaanse Ilham El Makhfi wint Miss World Arab 2020

1 januari 2021 - 11:40 - Cultuur

©

De Marokkaanse Ilham El Makhfi is donderdag tijdens een ceremonie aan het einde van het Arab Tourism Festival in Egypte, verkozen tot Miss Arab 2020. Volgens Egyptische media viel Ilhame op tussen de twaalf kandidates uit twaalf verschillende landen.

Op 28-jarige leeftijd wordt deze houder van een master in economie beloond met een diamanten ring, sieraden van Erian Fahim en een gouden broche die werd geschonken door de Tunesische Sami Joyce. Ilham El Makhfi werd gekroond voor de Egyptenaren Nourhan Anmed en Ahlem Souweidy. De derde en vierde plaatsen gingen naar de Algerijnse Souha Zaid en de Iraakse Maryam Ahmed.

Maandag vond er aan het einde van het Arab Tourism Festival ook een kleurrijke show plaats onder leiding van Dr. Hanan Nasr, voorzitter van de Miss Arab Queen Foundation. Arabische schoonheidskoninginnen paradeerden in outfits en avondjurken gesigneerd door modeontwerpers uit Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten.

Laureate Ilham El Makhfi is de vierde Marokkaanse die de Miss World Arab-wedstrijd wint sinds de lancering in 2006. Ze sprak haar vreugde uit over het winnen van de kroon in Egypte en hoopt ook dat de coronacrisis snel tot een einde zal komen.

Bladna.nl