Zoeken

Marokkaanse kaftan lichtpunt op Miss Universe verkiezing (video)

14 december 2021 - 10:40 - Cultuur

©

De Marokkaanse kaftan stond in de schijnwerpers tijdens de 70ᵉ Miss Universe 2021 editie in Israël. Het kledingstuk zag er fantastisch uit gedragen door de jonge Miss Marokko, Kawtar Benhalima, op de catwalk van de schoonheidswedstrijd. Miss Marokko werd gekleed door de Marokkaanse styliste Samira Haddouchi.

Tijdens de eerste defilé van de ceremonie op vrijdag, was Kawtar majesteitelijk gehuld in een traditionele Marokkaanse kaftan. Haar sierlijke hals en korte, maar vrouwelijke kapsel, zorgden ervoor dat de kaftan met boothals goed tot zijn recht kwam, meldt SRNT News.

Lees ook: Miss Universe: Kawtar Benhalima niet verkozen

De passage van Miss Marokko enthousiasmeerde de gasten en de gastheren, die de pracht van de kaftan veelvuldig bejubelden. "Een traditionele look die staat voor elegantie, koninklijkheid en meer dan twaalf eeuwen geschiedenis," beschreef de gastheer van de ceremonie de outift van Kawtar Benhalima, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Israëlische minister met Marokkaanse kaftan voor Mimouna

De kaftan is geïnspireerd op verschillende kostuums die de geschiedenis van de Marokkaanse cultuur door de eeuwen heen hebben gekenmerkt en die veranderden naargelang het tijdframe, aldus styliste Samira Haddouchi. De styliste zegt trots te zijn om "Kawtar Benhalima te mogen kleden, die Marokko vertegenwoordigt bij Miss Universe, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid". Daarnaast vindt ze het ook een grote eer om dit "Marokkaanse kostuum op zo’n wereldevenement te mogen presenteren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team