Zoeken

Marokko is ’minnares’ van Frankrijk volgens Franse diplomaat

24 februari 2014 - 13:15 - Marokko

©

Uitspraken toegeschreven aan de ambassadeur van Frankrijk in Washington hebben de woede gewekt van Marokko. Volgens de diplomaat is Marokko "een minnares met wie we elke nacht slapen, waarop we niet bepaald verliefd zijn maar die we wel moeten verdedigen".

In een verklaring op zondag reageerde Communicatieminister Mustapha El Khalfi fel op de beledigende en vernederende uitspraken van de ambassadeur. Deze zijn "uiterst schandalig omdat de regering van Marokko steeds ijvert voor de versterking van de bilaterale betrekkingen op basis van oprechte vriendschap, wederzijds respect en een voor beide partijen voordelig partnerschap".

De uitspraken werden gerapporteerd door de Spaanse acteur Javier Bardem, die nog steeds promotie doet van een documentaire uit 2012 over de Sahara. Volgens El Khalfi is de Spaanse acteur "bekend om zijn vijandigheid tegen de territoriale integriteit" van Marokko.

Frankrijk moet nu een manier vinden om de schade te herstellen, of de uitspraken waar zijn of niet, aldus de Marokkaanse Communicatieminister.

Enkele dagen geleden was de ambassadeur van Frankrijk in Rabat ook al op het matje geroepen door de Marokkaanse overheid. Een politie-inval in de residentie van de ambassadeur van Marokko in de Franse stad Neuilly was daar de oorzaak van. De politie zocht Mohammed Hammouchi, baas van de contraspionage, in verband met twee klachten over marteling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team