Zoeken

Jonge Marokkaanse vrouwen eerste slachtoffer cybergeweld

18 mei 2019 - 13:00 - Marokko

©

Minister Bassima Hakkaoui van Solidariteit, Vrouwen, Familie en Sociale ontwikkeling heeft eerder deze week in Rabat de resultaten van het tweede nationaal onderzoek naar vrouwengeweld gepresenteerd. Daaruit blijkt dat 13,4% Marokkaanse vrouwen het slachtoffer zijn geweest van geweld op internet.

Het onderzoek werd uitgevoerd bij een steekproef van 13.543 vrouwen tussen 18 en 64 jaar, in stedelijk en plattelandsgebieden in de twaalf regio’s van Marokko.

Volgens Hakkaoui verklaarden 13,4% vrouwen dat ze ooit het slachtoffer zijn geweest van cybergeweld. Vooral vrouwen tussen 18 en 24 jaar zijn getroffen met 30% van het totaal aantal gevallen. Schoolmeisjes en studentes vertegenwoordigen 52,3% van de slachtoffers. Vrijgezelle vrouwen volgen met 34,6%.

Volgens het onderzoek werden 28,3% van de daders op internet ontmoet. In de andere gevallen zijn de daders buren, klasgenoten, collega’s, familieleden of vrienden alsook ex-partners. In het merendeel van de gevallen doen de slachtoffers niets.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team