Zoeken

Marokkanen bij oneerlijkste mensen ter wereld volgens nieuwe ranking

24 juni 2019 - 16:40 - Marokko

©

De Global Honesty Index waarin de eerlijkheid in de wereld wordt gemeten, werd vorige week vrijgegeven. Marokko staat erg laag in de lijst, op de 39e plaats van 40 landen.

Het onderzoek werd door onderzoekers aan de universiteiten van Zurich, Michigan en Utah in 355 steden in veertig landen uitgevoerd. Ruim 17.000 portefeuilles met of zonder geld en steeds drie kaarten met gegevens van de eigenaar, een inkooplijstje en sleutels werden gebruikt.

De portefeuilles werden bij balies van banken, hotels of zelfs politiekantoren achtergelaten. Opmerkelijk is dat hoe hoger het bedrag in de portefeuille, hoe meer kans dat de "vinder" het teruggaf. Reden daarvan is dat mensen gemakkelijker het gevoel hebben iets te stelen wanneer een gevonden voorwerp waarde heeft.

In totaal werden 40 procent portefeuilles zonder geld teruggegeven, tegen 51 procent voor portefeuilles met geld. Het sociaal experiment kostte 600.000 dollar. De Scandinavische landen en Zwitserland voeren de lijst aan terwijl Marokko, Peru, China en Kazachstan helemaal onderaan staan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team