Zoeken

Stafchef Amerikaans leger brengt een bezoek aan Marokko

3 augustus 2021 - 15:40 - Marokko

©

Marokko krijgt opnieuw bezoek van een hoge Amerikaanse militaire functionaris. Generaal James C. McConville, stafchef van het leger van de Verenigde Staten, is begonnen aan een rondreis die hem maandag bij twee hoge Marokkaanse militaire functionarissen bracht.

Generaal McConville werd respectievelijk ontvangen door de onderminister van Defensie Abdellatif Loudiyi, en door Abdelfatah Louarak, Generaal van het Marokkaanse leger en huidig Inspecteur-generaal van de Royal Armed Forces (FAR).

Volgens een persbericht van het Marokkaans leger gaat het om een werkbezoek op initiatief van beide partijen, om de bilaterale samenwerking met betrekking tot opleiding en ervaringsuitwisseling opnieuw te bekijken.

Lees ook: Militaire oefening "African Lion 21" vindt dit jaar plaats in de Sahara

De twee militaire functionarissen zijn tevreden over de regelmatig georganiseerde gemeenschappelijke oefeningen, met name de oefening "African Lion 2021", waarvan de 17ᵉ editie de beste concretisering is van het hoge niveau van interoperabiliteit tussen de strijdkrachten van de beide landen, zo wordt in de nota benadrukt.

Wetenswaardig is dat de strategische samenwerking tussen Marokko en de Verenigde Staten in oktober 2020 werd bekroond met de ondertekening van een memorandum van overeenstemming, voor een tienjarige routekaart "2020-2030", om de bilaterale betrekkingen op het gebied van defensie te consolideren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team