Zoeken

Marokko neemt deelt aan militaire oefening met Britten

6 augustus 2021 - 18:20 - Marokko

©

In oktober dit jaar zal Marokko deelnemen aan een gezamenlijke militaire oefeningen met het Verenigd Koninkrijk. De informatie werd door Martin Simon, Britse ambassadeur in Marokko, bekendgemaakt.

"Op defensievlak hebben we reeds een belangrijke samenwerking. Er zullen in oktober heel belangrijke gezamenlijke militaire oefeningen worden gehouden. We verwachten, Insjallah, de komst van ons nieuwe vliegdekschip Queen Elizabeth (R08) die uit het Verre Oosten zal terugkeren.", aldus Simon Martin tijdens het programma Grand Format van Le360.

Lees ook: Amerikaanse generaal noemt veiligheidspartnerschap met Marokko "cruciaal"

Het schip HMS Queen Elizabeth weegt 62.000 ton en is 280 meter lang en 70 meter breed. Het is één van de grootste vliegdekschepen in de geschiedenis van de Royal Navy en van Europa. Het vaartuig biedt plaats voor 70 vliegtuigen en zal actief deelnemen aan de militaire oefeningen tussen Marokko en het Verenigd Koninkrijk in oktober.

In 2019 hadden de Royal Armed Forces en het Britse leger al deelgenomen aan gezamenlijke militaire oefeningen onder toezicht van de Verenigde Staten. De oefeningen waren toen onderdeel van de operaties "Judicious Response" en "Epic Guardian 19".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team