Zoeken

Marokko: vijftigtal migranten op zee omgekomen

10 augustus 2020 - 19:00 - Gemeenschap

©

Een vijftigtal migranten afkomstig uit landen van sub-Sahara Afrika zijn omgekomen bij een dubbele schipbreuk voor de kusten van Marokko en Mauritanië.

Een eerste boot zonk eind vorige week voor de kust van Nouadhibou in Mauritanië. De tweede schipbreuk vond voor de kust van Dakhla plaats.

Persagentschap MAP bericht dat de twee vluchtelingenboten op weg waren naar de Canarische Eilanden. Na meerdere dagen op zee te hebben rondgedobberd zouden enkele migranten die in de eerste boot zaten, in het water zijn gesprongen in een poging om al zwemmend de kust te bereiken. Hun poging zorgde voor chaos aan boord en leidde tot de schipbreuk. Voorlopig werden veertig lichamen uit het water gehaald. Het dodental zal in de komende dagen naar verwachting nog toenemen.

De tweede boot die voor de kust van Marokko zonk, kostte het leven van zeker tien mensen. De lichamen van de slachtoffers werden door Marokkaanse vissers en een patrouille van de Koninklijke marine gevonden. Een tiental andere migranten konden op tijd uit het water worden gered.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team