Zoeken

Marokko en Spanje willen files aan grens Melilla verminderen

19 januari 2023 - 12:00 - Marokko

©

Tijdens de kerstvakantie heeft de Spaanse overheid meer rijstroken geopend bij de grens tussen Melilla en Marokko om de doorstroming voor voetgangers en voertuigen te verbeteren na gigantische files aan beide zijden van de grens.

Er werden nieuwe rijstroken geopend voor het autoverkeer, omdat het aantal functionerende rijstroken aan de grens niet voldoende was gezien de grote verkeersdrukte, vertelde Sabrina Moh, regeringsvertegenwoordiger in Melilla, op een persconferentie.

Lees ook: Marokko versterkt grens met Melilla

Afhankelijk van de drukte werden ook nieuwe doorgangen voor voetgangers geopend, zei Moh, die nog opmerkte dat de Spaanse politie zeer nauwgezet de documenten heeft gecontroleerd.

Om de doorgang van reizigers in beide richtingen te vergemakkelijken, heeft de Spaanse overheid de Marokkaanse autoriteiten gevraagd ook aan de Marokkaanse grenszijde meer rijstroken te openen, aldus Moh.

Lees ook: Handelsdouane Melilla: Europa weigert in te grijpen

Tijdens een ontmoeting tussen de gouverneur van Nador en de inwoners van Melilla, die op 26 december voor zijn ambtswoning hadden gedemonstreerd, had Marokko beloofd het grensverkeer te versoepelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team