Zoeken

Marokko heeft "meest geduldig en efficiënte diplomatie" in Arabische wereld

21 maart 2022 - 16:20 - Marokko

©

De Spaanse deskundige en publicist Arturo Pérez-Reverte beschouwt het besluit van de regering Pedro Sanchez om het Marokkaanse plan voor autonomie in de Sahara te steunen, als een "diplomatieke mislukking".

Het besluit van Spanje om het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara te steunen, is volgens Reverte een bewijs van de "incompetentie van de Spaanse diplomatie", die zich jarenlang door Marokko heeft laten chanteren.

Lees ook: Algerijnse reactie op nieuw standpunt Spanje over Sahara

"Ik herhaal het: Marokko heeft een van de meest geduldige en efficiënte diplomatieke diensten van de Arabische wereld, terwijl Spanje een diplomatie heeft die voortdurend improviseert. Daarom voeren zij zonder beven actie tegen ons", aldus Pérez-Reverte.

Lees ook: "Pedro Sánchez plooit voor Marokko en staat Sahara af"

De opmerkingen van de deskundige hebben op sociale media tot een reeks reacties geleid. "Marokko is een dictatuur en Spanje is een democratie.... Zij gooien honderd kinderen in zee en lachen erom, maar wij moeten ze opvoeden omdat we een democratie zijn", zegt een internetgebruiker. "Wedden dat Spanje de grootste verliezer zal zijn in dit hele verhaal? We hebben ergere problemen waar de regering zich niet druk om maakt", bekritiseerde een andere.

Bladna.nl