Zoeken

Marokko meest bezochte land in Afrika

12 maart 2019 - 15:40 - Marokko

©

Marokko was in 2018 opnieuw het land dat het meest aantal toeristen aantrok in Afrika. Dat was al het geval in 2017.

Volgens cijfers van de Wereldtoerismeorganisatie stegen de aankomsten van internationale toeristen in Afrika met 6% in 2018. In het Midden-Oosten bereikte deze stijging 4%.

De website Pulse schrijft tevens dat Marokko de eerste toeristische bestemming in Afrika is. "Marokko is het meest bezocht land in Afrika met ruim 12 miljoen toeristen in 2018 (...). De betoverende markten, de rode gebouwen, de prachtige paleizen en moskeeën, de levendige markten zorgen ervoor dat het land elk jaar opnieuw wordt overspoeld door toeristen. En er is ook het betoverende rode zand van de woestijn dat de indruk wekt dat men zich in Dubai bevind. De belangrijkste toeristische steden zijn Marrakech, Casablanca en Agadir.", aldus de medium.

Persagentschap MAP berichtte enkele dagen geleden al dat het koninkrijk vorig jaar 12,3 miljoen toeristen had verwelkomd. Dat is één miljoen meer dan in 2017.

Na Marokko zijn Zuid-Afrika, Egypte, Tunesië en Algerije de meest populaire bestemmingen. Daarna volgen Zimbabwe, Ivoorkust, Kenia, Mauritius en op de tiende plek Tanzania.

Bladna.nl