Zoeken

Marokko beste toeristische bestemming in Afrika

22 juni 2019 - 17:50 - Marokko

©

Het jaar 2018 was uitstekend voor het Marokkaanse toerisme. Minister Mohamed Sajid van Toerisme gaf eerder deze week tijdens een meeting van de Raad van bestuur van het verkeersbureau ONMT een overzicht van de resultaten van de toeristische sector vorig jaar.

In 2018 namen de aankomsten van toeristen met 8 procent toe naar 12,3 miljoen toeristen vergeleken met het jaar ervoor. Marokko is daarmee de grootste toeristische bestemming in Afrika.

Deze stijgende trend blijft dit jaar aanhouden. Tussen januari en april verwelkomde het land 3,6 miljoen toeristen en werden 7,9 miljoen toeristische overnachtingen geregistreerd, 6 procent meer dan in dezelfde periode vorig haar. Ook de overnachtingen van lokale toeristen steeg met 6 procent in de vier eerste maanden van het jaar.

Infomédiaire bericht tevens dat in de loop van vorig jaar een half miljoen nieuwe vliegtuigplaatsen werden gecreëerd. Sinds begin dit jaar steeg het aantal plaatsen met 25 procent, dankzij de veertig nieuwe luchtroutes die door het ONMT werden onderhandeld.

Tijdens de vergadering werd tevens een nieuwe internationale communicatiecampagne, een nieuwe digitale aanpak, campagnes op sociale media en de invoer van een nieuwe klantrelatiebeheersysteem goedgekeurd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team