Zoeken

Zeven nieuwe vluchten vanuit Airport Weeze naar Marokko

27 november 2021 - 10:40 - Economie

©

In tijden van nieuwe reisrestricties blijft Airport Weeze in de Duits-Nederlandse grensregio positief. De luchthaven gaf deze week details vrij over het zomerseizoen 2022. Vanuit Weeze wordt er gevlogen naar 33 bestemmingen, waarvan zeven in Marokko.

Hoewel er op dit moment geen vluchten mogelijk zijn naar Marokko en er ook nog verdere reisrestricties te verwachten zijn, gelooft de luchthaven van Weeze wel in het herstel van het toeristisch en zakelijk verkeer in het komende jaar, schrijft Luchtvaartnieuws.

Lees ook: Marokkaanse luchthavens verwachten 15 miljoen passagiers in 2022

Komend zomerseizoen staan er tot 94 vertrekkende vluchten per week in de planning. "We zien al maanden een duidelijke opwaartse trend in het aantal passagiers op Weeze. We hebben er alle vertrouwen in dat we de opleving in het komende jaar kunnen voortzetten", zegt Sebastian Papst, algemeen directeur van Airport Weeze.

Lees ook: Marokko heeft één van de mooiste luchthavens ter wereld

Marokko is altijd al een belangrijke markt geweest voor Airport Weeze. In 2019 vlogen meer dan 100.000 mensen vanaf Weeze naar Marokko. In 2022 worden er 2600 stoelen per week aangeboden, waardoor Weeze de nummer één luchthaven in Duitsland wordt voor Marokko-reizigers. In totaal wordt 13 keer per week gevlogen naar de steden Agadir, Fez, Marrakech, Nador, Oujda, Rabat en Tanger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team