Zoeken

Ryanair schrapt alle vluchten naar Marokko tot februari

3 december 2021 - 17:00 - Economie

©

Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft woensdag aangekondigd dat zij al haar vluchten naar Marokko tot 1 februari 2022 schrapt. Een besluit dat is genomen vanwege een "gebrek aan communicatie" met de Marokkaanse overheden.

De Marokkaanse autoriteiten hadden luchtvaartmaatschappijen op de hoogte moeten brengen van de schorsing van vluchten van en naar Marokko, van 29 november tot 13 december 2021, zegt Ryanair in de verklaring, waarin de maatschappij ook de annulering bekendmaakt van al haar vluchten naar het koninkrijk tot 1 februari 2022.

Lees ook: Air Arabia en Royal Air Maroc verzorgen repatriëringsvluchten naar Europa

Tot dusver werden 160.000 Ryanair-klanten getroffen door geannuleerde vluchten als gevolg van de onzekerheden. Met dit nieuwe besluit om alle vluchten naar Marokko tot 1 februari 2022 te schrappen, zullen er nog eens 230.000 passagiers gedwongen worden om hun reisplannen aan te passen. De Ierse lagekostenmaatschappij zegt het besluit te betreuren maar stelt dat deze noodzakelijk was vanwege het "gebrek aan communicatie vanwege de Marokkaanse autoriteiten".

De luchtvaartmaatschappij heeft ervoor gezorgd dat alle gedupeerde passagiers via e-mail, sms of aan de hand van haar platform werden gecontacteerd, om hen verontschuldigingen aan te bieden voor het veroorzaakte ongemak en hen een gratis vluchtwijziging, voucher of terugbetaling aan te bieden.

Lees ook: Royal Air Maroc schort al haar vluchten op

Marokko heeft zijn luchtruim op maandag 29 november voor twee weken gesloten. Het besluit dat is genomen om de snelle verspreiding van de nieuwe Omikron-variant te beperken, heeft tot doel de verworvenheden van het koninkrijk in de strijd tegen Covid-19 in stand te houden, verklaart het interministerieel comité voor de follow-up van de pandemie in een verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team