Zoeken

Marokko: man vermoord voor schuld van 1000 dirham

17 juli 2021 - 19:40 - Gemeenschap

©

In het plaatsje Ain Aicha heeft een man zijn vriend neergestoken vanwege een schuld van 1000 dirham. Het slachtoffer overleefde de dodelijke steekpartij niet. De koninklijke gendarmerie van Taounate heeft de vermeende moordenaar gearresteerd.

De dertigjarige verdachte, die afkomstig is uit de stad Ouled Daoud, had een schuld openstaan bij het slachtoffer. Deze eiste van zijn vriend om het geldbedrag terug te betalen. De twee mannen zouden het regelmatig met elkaar aan de stok hebben gehad en ook zouden ze al vaker met elkaar op de vuist zijn gegaan.

Deze keer kregen de mannen ruzie in de plaatselijke souk van Ain Aicha. De twee kwamen elkaar tegen en er ontstond een woordenwisseling. Dat veranderde al snel in een vechtpartij. Omstanders probeerden de mannen uit elkaar te halen, maar dit mocht niet baten. De vermeende dader stak zijn "vriend" neer. Het slachtoffer was op slag dood.

Lees ook: Tanger: 20 jaar celstraf voor vadermoord

De gendarmerie van Taounate werd op de hoogte gesteld van het misdrijf en heeft de vermeende dader gearresteerd. Hij is naar het hoofdkantoor van de gendarmerie gebracht. Het lichaam van het slachtoffer is naar het Ghassan ziekenhuis in Fez gebracht voor een autopsie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team